Over ons

Schoonspringen is prachtig om naar te kijken maar nog veel mooier om zelf te doen. De sport is klein, maar dat is aan het veranderen! PSV Schoonspringen is met ongeveer tachtig leden een van de grootste schoonspringverenigingen van Nederland. We trainen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Het stadion heeft een springbad met platform, een droogspringruimte en een krachthonk om kracht en lenigheid te trainen.springtoren

De Nationale Selectie van de KNZB traint ook in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Deze topspringers zijn een prachtig voorbeeld voor onze leden. Voor de vereniging betekent het een extra stimulans om onze springers naar een hoger niveau te tillen. De springers van PSV weten keer op keer te scoren op nationale en internationale wedstrijden!

Over de vereniging

PSV Schoonspringen is een wedstrijdgerichte vereniging waarbij prestaties belangrijk zijn. Deze prestaties liggen voor elke springer op een ander niveau. Voor velen is het aanleren en verbreden van de basistechniek het belangrijkste resultaat, voor enkelen is de top het uiteindelijke doel.

Om iedereen plezier te laten beleven aan de sport heeft PSV Schoonspringen veel groepen. De groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd en/of talent. Veel van onze trainers zijn gediplomeerd, enkele zijn op het moment in opleiding. Veel trainers hebben zelf (op hoog niveau) gesprongen of springen nog steeds. Ook pedagogische ervaring weegt zwaar. Niet in de laatste plaats omdat het niveau van de springers binnen een groep kan verschillen.

Verschillende niveaus, verschillende groepen

recreanten_001PSV Schoonspringen heeft voor elke springer een passende groep. Bij recreatieve springers staat een goede en leuke training voorop. Deze groepen zijn ingedeeld op leeftijd (vanaf 7 jaar) en de springers trainen één tot drie keer per week. Tijdens de trainingen draait het vooral om het aanleren van de basistechniek.

Voor springers met de potentie om door te groeien naar de top zijn er drie wedstrijdgroepen. Deze groepen trainen vier tot zes keer per week. De springers trainen voor een volwaardig wedstrijdprogramma zodat ze kunnen deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden.

Verder hebben we nog een groep masters. Zij trainen twee keer per week, en nemen regelmatig deel aan wedstrijden.

tallent_001

Kosten van lidmaatschap

Je hebt weinig spullen nodig voor schoonspringen. Zwemkleding en slippers, een korte broek, een T-shirt en sokken (voor de warming-up in de droogspringruimte) en een handdoek zijn voldoende. De maandelijkse contributie verschilt per groep (ivm het aantal trainingsuren). Daarnaast moet je rekening houden met bijkomende kosten zoals een startvergunning en de jaarlijkse contributie aan de KNZB.

Spring mee!

recreanten_002

Wil je graag ook eens van de wedstrijdplanken van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven springen? Doe dan mee aan onze vrije training!

De vrije trainingen vinden elke woensdag van 18:30-19:30 plaats. Om 18:15 beginnen de voorbereidingen. Betalen doe je bij binnenkomst aan de rand van het springbad. Je kunt contant betalen of met je pinpas. Daarna toon je je zwemvaardigheid door tenminste eenmaal op en neer te zwemmen.

Kosten voor deze vrije trainingen: leden € 5,– en niet-leden € 7,–

Kijk voor meer informatie hier

Tot ziens
tallent_002